Bestem selv prisen på din ferie

0

Vi rejser mere end nogensinde før, og det betyder ikke overraskende, at priserne bliver billigere og billigere. Alt afhængigt af rejsemål og ferieform kan rejseudgifterne dog stadig sagtens gøre et godt indhug i likviditeten, hvis man ikke tænker sig om. Heldigvis er der i dag mange muligheder for at have indflydelse på, om det skal være dyrt eller billigt. Læs med og få et par tips til, hvilke ”knapper” du kan skrue på.

Charterferie – så bliver det ikke billigere

Hvis det er et krav, at ferien skal tilbringes under varmere himmelstrøg er charterrejsen uden tvivl det bedste bud på en særdeles billig ferie. Her booker rejsebureauet typisk et helt fly og en bunke hotelværelser på én gang – ofte med hel eller delvis pension inkluderet, og så er der store mængderabatter at hente. De kommer dig til gode, og her behøver ferien ikke koste mere end 2-3.000 alt inklusive, hvis du er heldig. Ulempen er selvfølgelig, at destinationerne er begrænsede til de mest populære og ofte lidt turismeprægede, men sol og sommer er der i hvert fald næsten altid garanti for.

Ferie er andet og mere end sol

Sol og sommer er godt, men man kan sagtens argumentere for, at det er en lidt gammeldags anskuelse af ferie. Der findes jo også skiferier og mange andre alternativer. I dag er det også populært at tage på ferie eller oplevelsesrejse med henblik på kulturelle oplevelser eller shopping, og her kan næsten alle være med. I dag kan man få en flybillet til eksempelvis London, Berlin eller Paris for et par hundrede kroner – hvilket nogenlunde svarer til prisen for en biograftur med popcorn og sodavand…

Priserne på især de helt billige flybilletter svinger dog ret voldsomt fra selskab til selskab, og afhænger også i høj grad af, hvilken lufthavn man vælger at flyve fra. Her kan du med fordel benytte en rejsesøgemaskine, scanner markedet og samler resultaterne på ét sted. Et af de bedste bud er uden tvivl Travelmarket, som i øjeblikket er en af de største. Køb billige flybilletter her, hvis du vil basere dit køb på sammenligning af priser fra mere end 1000 rejsebureauer og -websites.

Færdige pakkerejser – den dyre løsning

Hvis prisen ikke er afgørende, kan du vælge rejsebureauernes færdige pakkeløsninger, hvor både fly og hotel er inkluderet. Det er både nemt og bekvemt, og så er du samtidig også dækket ind af Rejsegarantifonden, hvis rejseselskabet skulle komme i problemer undervejs. Du betaler selvfølgelig ekstra for rejsebureauernes arbejde med pakkeløsningen, og det er for så vidt ikke nødvendigt. Det kræver bare, at du selv er villig til at gøre lidt benarbejde.

Hvis du selv finder og booker flybilletter og hotelværelser, kan det i mange tilfælde gøres noget billigere, uden at du må nogen måde kommer til at opleve forringelser. Det kræver dog lige lidt arbejde, men med de nye rejsesøgemaskiner er det faktisk ret nemt at klare selv.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply