Boligindretning: Gardinerne er mere end bare funktionelle

0

Tag et kig på din bolig. Er dine gardiner et bevidst, stilistisk valg, eller er de blot anonyme og praktiske? Mange vælger den letteste løsning, når de skal vælge gardiner til boligen. Bliv klogere på, hvilke gardiner der egner sig til netop din bolig, her.

De klassiske gardiner er på retræte. Vi kommer til at bevæge os ud på mere gyngende grund i fremtiden, når vi vælger gardiner til hjemmet. Tendensen har været, at gardinerne udelukkende skulle opfylde en praktisk funktion – og der har derfor ikke været nogen æstetisk og stilistisk tanke bag. Ærgerligt, for gardinet kan være med til at give boligen et atmosfærisk ’touch’, hvis der lægges flere kræfter i at vælge det rigtige.

Kend dit behov

Inden du vælger, hvilket gardin du skal hænge op i dit hjem, er der nogle ting, du skal tænke over. Blandt andet hvordan rummet er placeret i forhold til lyset, samt om der er andre forhold, der gør sig gældende, i forhold til husets beliggenhed. Forhold, der kan have indflydelse på, hvilke gardiner du bør vælge.

Når du kender rummets funktion og udfordringer, kan du overveje, hvilken stil du ønsker i rummet. I en ældre herskabslejlighed vil det passe ind med voluminøse gardiner, der hænger fra loft til gulv. I et parcelhus vil det være anderledes, fordi det typisk ikke passer ind i boligens stil.

Lad gardinerne indramme rummet

De gardiner, du vælger, bør ikke kun vælges ud fra, om du foretrækker lamelgardiner, gardiner eller persienner. Din personlige smag er lige så afgørende. Det er dig, der bor i dit hjem, og derfor også dig, der skal kunne lide indretningen. Dine personlige præferencer er derfor også af afgørende betydning. Gardinerne i dit rum påvirker indretningen i det rum, de placeres i, og du kan derfor med rette bruge dem som et stilistisk element, der indkapsler hjemmets atmosfære.

Overvej, hvilken funktion rummet har

Gardinerne er, som du nok har dannet dig et indtryk af, ikke udelukkende til for at underbygge rummets atmosfære. De har også en primær, praktisk funktion, der afhænger af, hvilket rum de placeres i.

På soveværelset er det nødvendigt, at gardinerne kan skærme helt af for solen. Her er mørklægningsgardinerne oplagte, fordi de kan skabe fuldstændigt mørke og samtidig virke lydisolerende. I stuen er det nødvendigt, at sollyset ikke rammer fjernsynet, og her er det derfor oplagt at kunne regulere lysindfaldet, så det passer til boligen.

Alle rum i boligen har deres egen funktion, og derfor er det nødvendigt, at gardinerne matcher denne. Vælg først og fremmest gardintype efter funktion, og herefter kan du vælge udseende efter boligens stil.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply