Der findes mange varemærker af gyngestole

0

En gyngestol er et klassisk og populært møbel, som de fleste af os har stødt på i den ene eller anden sammenhæng. Derfor er de fleste mennesker også opmærksomme på, at en gyngestol bestemt ikke behøver at være et ensartet, stiliseret møbel, som ligner det, som naboen har! Tværtimod er der få møbler, som op igennem tiden er blevet varieret lige så meget, som gyngestolen er blevet det.

I praksis betyder dette, at gyngestolen er blevet fremstillet i et utal af forskellige designs med en række mere og mindre kendte varemærker. Med de efterhånden mange varierede designs af gyngestole fra mange forskellige producenter er det let at tabe overblikket, hvis du leder efter en stol, som skal være noget helt særligt. Heldigvis kan du få et godt overblik på forskellige hjemmesider om gyngestole. På hjemmesiden her, som er specialiseret i gyngestole, er det således forsøgt at samle et bredt udvalg af gyngestole i forskellige varemærker og fra forskellige producenter.

Gyngestole kommer nemlig i klassisk design, som er den type stol, vi oftest tænker på, når vi tænker på gyngestole. Derudover er stolen også blevet nytænkt og skabt i andre mere utraditionelle og moderne designs. Endelig findes der stole af fletmateriale samt gyngestole i både flet og solidt træ til børn. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mest gængse varemærker indenfor gyngestole.

Væremærker af moderne og innovative gyngestole

Hvis man skal nævne de mest berømte varemærker indenfor moderne og innovative gyngestole. Bliver vi nødt til at nævne Voido-gyngestolene fra producenten Magis. Ikke nok med at disse smukke og karakteristiske gyngestole er tegnet af den verdenskendte designer Ron Arad og dermed er ‘rigtige’ designermøbler, så er de også yderst behagelige og komfortable at sidde i. Stolene kan nok bedst beskrives som funktionelle kunstværker, fremstillet i polyethylen og ideelle som både liggestole ved poolen, gyngestole i stuen, og havestole til brug på terrassen.

Der er også fremstillet smukke og karakteristiske gyngestole af danske møbeldesignere. Den ikoniske og elegante Stingray gyngestol er et eksempel på en sådan stol. Den fremstilles af firmaet Fredericia Furnitures, og dens let genkendelige design er delvist baseret på østersskallen, som vi kender dem fra de danske kyster. Stolen er ikke kun veltegnet, men også særdeles komfortable at sidde i. Således kan den finde anvendelse i både hjemmet, sommerhuset eller endda kontoret.

Hvis man leder efter en gyngestol, som er en kombination af moderne og innovativt design med et meget klassisk islæt, så kan Normann Copenhagen Form stolene fra danske Normann være et godt bud. Disse stole er tegnet af Simon Legard og har øverst et formstøbt sæde af stilfuldt plast, som kan fåes i forskellige farver. Stolens underdel er fremstillet i smukt, lyst egetræ, som på den mest elegante facon fremhæver stolens skandinaviske minimalisme.

Klassiske gyngestole og deres varemærker

I Danmark er de mest berømte varemærker indenfor klassiske gyngestole utvivlsomt Wegner og Børge Mogensen. Disse stole er også fremstillet med enkle, skandinaviske designs i tidløs minimalisme. Det enkle og tidløse design gør, at disse klassiske gyngestole fra Wegner og Børge Mogensen passer ind i mange forskellige typer af hjem, som er indrettet efter forskellige stilarter.

Eksempler på flere stole med tidløst design kunne være stolene fra Sika Designs, som fremstiller fletmøbler i naturmaterialer. Sika Designs har således en stor serie af fletgyngestole, som er fremstillet af rattan. Dette er et slyngtræ, som vokser i troperne i iIndonesien og de omkringliggende lande. Rattan er et utroligt slidstærkt materiale, som samtidig er naturligt smukt og kommer i forskellige farvenuancer. Således er fletmøbler blevet fremstillet af rattan i århundreder.

Stolene fra Sika Designs kommer med utrolig god komfort, og fletmaterialet skaber en rigtig god hyggestemning i alle de rum, hvor stolene stilles. For at gøre stolene endnu mere indbydende kan man med fordel lægge et smukt uldtæppe over stolen eller et skind.

Indenfor gyngestolenes verden er der således et stort udvalg af varemærker i høj kvalitet at vælge imellem!

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply