Drømmer du om at blive psykoterapeut?

0

Det er ikke alle, der er glade og tilfredse med deres nuværende job. Hvis du er én af dem, så har du med stor sandsynlighed overvejet at bevæge dig i en helt anden retning. Det kan være, at du for tiden arbejder som sekretær, politibetjent eller advokat, men egentlig er mere tændt på, at skulle bruge din tid og din energi som psykoterapeut.

Selvom mange med garanti vil være af den modsatte opfattelse, så er det aldrig for sent at skifte branche, at tage en ny uddannelse eller prøve kræfter med et nyt, spændende job. Derfor skal du bestemt heller ikke holde dig tilbage, hvis du går med overvejelserne om, at prøve kræfter med jobbet som psykoterapeut eller noget, der minder om.

Det skal dog understreges, at hvis det er noget, du har overvejet, så er det ikke til at komme uden om, at du skal have en teoretisk baggrund inden, du har mulighed for at arbejde som psykoterapeut. Hvis det er noget, der lyder tiltalende for dit vedkommende, så kan du se mere om psykoterapeut uddannelse her og finde ud af, om det er noget for dig.

Et job for dig, der ønsker at hjælpe andre mennesker

Hvis du er typen, der altid har været meget interesseret i, at hjælpe andre mennesker, så skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at jobbet som psykoterapeut vil være lige noget for dig. Det er derfor heller ikke et job, der vil appellere til alle, men oftest er det også et job, som man udelukkende vælger, hvis man har en oprigtig interesse i det.

Derfor er du også garanteret, at det er et job, der kommer til at give dig glæde i verden, fordi du både kommer til at hjælpe andre mennesker samtidig med, at du får løn for det. Psykoterapi er desuden noget, der bliver mere og mere accepteret i det danske samfund, hvorfor flere og flere vælger at besøge en dygtig og uddannet psykoterapeut.

Hvis du ønsker, at kunne udføre dit job som psykoterapeut bedst muligt, så er det ikke blot vigtigt, at du har en god teoretisk baggrund – det er også vigtigt, at du har praktisk erfaring. Det er selvfølgelig også noget, du vil opnå i løbet af den tid, du bruger på at uddanne dig via den uddannelse, der er blevet linket til ovenfor, så du både har teoretisk viden, men også praktisk erfaring med at være psykoterapeut.

Kan være jobbet for dig, der ønsker en radikal ændring

Som tidligere nævnt, så er der ofte mange, der har brug for en radikal ændring i deres liv. Det kan være, de har fundet ud af, at deres nuværende job ikke er det rette for dem, hvorfor de ønsker at prøve noget nyt. Det kan også være, at det er noget, de har overvejet i længe og endelig har samlet modet til at gå i gang med – faktum er, at jobbet som psykoterapeut både vil kunne forandre din hverdag, men forhåbentligvis også et væld af klienters.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply