Endelig gratis roaming, når du rejser — eller?

0

EU-Kommissionen har lovet borgerne, at roaming bliver gratis fra sommerferien og frem. Det passer imidlertid ikke. Se her, hvorfor.

Gennem de seneste tyve år har EU-Kommissionen skruet ned for maksimalpriserne på roaming i EU. Fra sommeren og frem er det vedtaget, at roaming skal være gratis for de borgere, der har et mobilabonnement i EU. Det betyder dog ikke, at det kommer til at koste mindre.

De danske teleselskaber har nemlig sat priserne op med 15 procent, hvilket betyder, at det i princippet ikke er gratis. Samtidig har flere teleselskaber lukket ned for kundernes roaming, fordi de omkostninger, der er for dem, ikke kan kanaliseres videre til kunderne.

Roaming bliver dyrere for danskerne

Roaming er lukket helt ned i Sverige, fordi det ikke kan betale sig for de svenske teleselskaber. Det betyder imidlertid ikke, at de danske teleselskaber vil gå samme vej — til gengæld kan vi se frem til, at en lang række teleselskaber vil gå en anden vej og hæver prisen på deres abonnementer generelt, for at kunne imødekomme kravet om gratis roaming.

Det er faktisk en udvikling, der allerede har sat sine spor. De abonnementer, der kan bruges i EU-landene er blevet hævet med 15 procent, i forhold til de abonnementer der kun kan bruges i Danmark.

Hvad betyder det så?

Generelt er det sandt, at roaming er blevet gratis. Dog er det ikke noget, du kommer til at mærke, fordi de abonnementer, der tillader roaming, er blevet tilsvarende dyrere, så i realiteten betyder det ikke noget, at der er gratis roaming. I hvert fald ikke for den almene borger, der blot er ude at rejse én gang om året eller mindre.

Men hvad kan du så gøre, hvis du vil sikre dig, at din mobilregning ikke stikker af, når du er i udlandet? Du skal sørge for, at du er koblet på WiFi-netværk, når du er i udlandet, hvis du vil bruge din mobil. Husk at have den på flytilstand, når du er i udlandet.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply