Find en god a-kasse, der passer til dine krav

0

Hvis du står overfor at skulle melde dig ind i din første a-kasse eller du derimod har intentioner om at skifte fra én a-kasse til en anden, så er det vigtigt, at du har fokus på at vælge én, der kan bryste sig af, at passe godt til dine forskellige krav.

I denne forbindelse skal det naturligvis understreges, at de mange forskellige a-kasser, der er repræsenteret på det danske marked kan bryste sig af, at adskille sig på en lang række punkter. Derfor er det også essentielt, at du sørger for at undersøge markedet, så du dermed kan sikre dig, at du reelt set ender med at melde dig ind i en a-kasse, der stemmer overens med dine forskellige krav.

Branchespecifik a-kasse eller ej?

Mange af de danske a-kasser er specifikt målrettet én eller flere brancher, mens andre derimod henvender sig til en bredere type af medlemmer. Denne type af a-kasser kaldes for branchespecifikke a-kasser og henvender sig derfor også til privatpersoner, der arbejder inden for enten dén eller én af de brancher, som den respektive a-kasse dækker over.

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved begge typer af a-kasser, hvilket også er ensbetydende med, at du skal sørge for at vælge lige netop dén type af a-kasse, der appellerer mere til dig. Hvis du har til hensigt at benytte dig af rådgivning, diverse ydelser og deslige, der tilbydes af din a-kasse, så er en branchespecifik løsning det bedste valg – det forholder sig dog modsat, hvis du foretrækker at holde prisen i bund.

Find en a-kasse, der aktivt hjælper

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en a-kasse ikke blot er en tom skal, der er skabt til at kunne modtage kontingenter og udbetale dagpenge. Det er samtidig en organisation, der skal hjælpe dig tilbage i arbejdet, hvis du falder ud af arbejdsmarkedet. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at finde en a-kasse, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdet.

Hvis du gerne vil sikre dig, at du reelt set ender med at melde dig ind i og betale kontingent til en a-kasse, der kan hjælpe dig med at finde et nyt job, hvis du bliver ledig, så besøg hjemmesiden ftfa.dk, hvor du kan læse meget mere om lige netop én sådan a-kasse, der kan hjælpe dig med at sikre et nyt job.

Hvilke krav stiller du selv?

Ydermere, så skal det selvfølgelig også understreges, at du bør fokusere på at finde en a-kasse, der ligeledes vil understøtte dine egne krav. Det er en god idé, at du udarbejder en kort liste over hvilke krav, du stiller til din kommende a-kasse, da du på denne måde har en tjekliste, der gør det nemmere for dig at finde frem til den rette a-kasse.

En a-kasse kan hjælpe med mange forskellige ting; de arrangerer foredrag, kurser, tilbyder assistance i forbindelse med jobsøgning, skrivning af ansøgninger og meget andet. Hvad end, du stiller af krav til din kommende a-kasse, så er det vigtigt, at du vælger med omhu.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply