Giv sind og krop en god oplevelse på kontoret

0

De seneste år er der kommet et øget fokus på, hvordan man skaber det bedste arbejdsmiljø. Dette øgede fokus er blandt andet sket i takt med, at flere og flere danskere må melde sig syg på grund af stress eller depression. Det er bestemt ikke arbejdsmiljøet alene, der fremprovokerer stress og depression. Det kan dog være et godt sted at starte. Derfor har flere og flere kontormiljøer fået øjnene op for nogle af de tiltag, man kan gøre for at skabe et så sundt og godt arbejdsmiljø som muligt.

Ideer til indretning af kontoret

Der hersker ikke nogen tvivl om, at det er sundt og godt at arbejde i et arbejdsmiljø, der er velindrettet. Det gælder alt fra ergonomiske, behagelige møbler til planter og billeder. Et sundt og godt arbejdsmiljø er nemlig indbydende over for de ansatte. Selvom møbler såsom skriveborde og kontorstole ofte får førsteprioritet, når kontorer rundt om i landet skal indrettes, er det vigtigt at huske på, at alle de små indretningsdetaljer gør en stor forskel for miljøet. Det er derfor en god ide at hænge kunst, billeder eller plakater op på kontorets vægge. Det kan være alt lige fra seriøse kunstnere til mere skæve og humoristiske forslag. Det afhænger i høj grad af, hvilken type arbejdsmiljø og stemning man ønsker. Www.dialaegt.dk laver nogle sjove og skæve plakater, der er et godt bud på plakater, der kan bruges i det moderne og afslappede kontormiljø. Det bliver nemlig langt mere hyggeligt og stemningsfuldt, når man tilføjer personlige og humoristiske indslag i indretningen. Desuden kan et afslappet og humoristisk indslag i indretningen være med til at fordre et mere kreativt og uformelt arbejdsmiljø.

Øvelser til ryg og nakke

Det er dog ikke kun de fysiske og visuelle aspekter i form af indretning af kontormiljøet, der har betydning for, om der er tale om et sundt og godt arbejdsmiljø. Rigtig mange mennesker døjer nemlig med dårlig ryg eller nakke som følge af ensformige, stillesiddende opgaver i løbet af arbejdsdagen. Særligt dette problem har rigtig mange virksomheder svært ved at imødekomme og forbedre. Et godt forslag til at imødekomme og forbedre de ansattes ryg- og nakkeproblemer er ved at undersøge mulighederne for at tilbyde fysioterapi igennem firmaaftaler. Det er dog i mange tilfælde også op til den enkelte at tage vare på sin egen krop og bestille en tid. Særligt den anerkendte Mckenzie behandlingsform har vist sig at være yderst gavnlig i forhold til problemer med ryg og nakke som følge af belastende arbejdspositioner. Metoden lægger særligt vægt på, hvad man selv kan gøre for at løse kroppens problemer. Derfor er en stor del af behandlingen med fokus på øvelser, der giver en bedre holdning og forebygger øvrige skader på kroppen. McKenzie behandlingsformen kan derfor udføres i de små pauser på kontoret og være med til at skabe mere bevidsthed omkring problemet blandt øvrige ansatte og kollegaer. Det er nemlig utrolig vigtigt for både arbejdsmiljøet og arbejdslysten, at enten virksomheden som en helhed eller de enkelte ansatte selv sørger for at tage vare og passe godt på kroppen.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply