Guide: når der er dyrehår overalt

0

Du har lige taget de nyvaskede bukser på, og du er endelig klar til at smutte ud ad døren. Men selvom du kun bevæger dig igennem dit hjem, opdager du alligevel, da du når hen til din hoveddør, at der sidder små hår fast. Små, lyse og genstridige hår fra din hund. For de er overalt i dit hjem, selv når du lige har vasket bukser og lige har støvsuget hele hjemmet. Men hunden kan jo ikke gøre for, at den fælder, for det gør både mennesker og dyr. Det betyder faktisk også, at mange af de løsninger, der findes på problemet, kan sammenlignes med den pleje, du selv har i det daglige.

Dit kæledyr bliver, hvad det spiser

Måske ved du fra dig selv, hvor meget kost kan påvirke din sundhed, og herunder også sundheden af dit hår. Det samme gælder faktisk for dyr. Derfor kan du påvirke pelsens kvalitet ved at give dyret noget godt og næringsrigt foder. Det er særligt vigtigt, at det indeholder fedtsyrer som omega-3 og omega-6. De er sunde og fedtholdige og kan fås gennem foder, der for eksempel indeholder fisk. Det rigtige foder vil hjælpe dit kæledyr til at få en sundere pels. Du kan forhøre dig hos din lokale dyrlæge eller dyrehandel, om hvilket foder der vil passe bedst til dit kæledyr.

Tag børsten med på gåtur

Hvis du børster dyrets pels regelmæssigt, vil du også opleve, at hårtabet bliver mindre. Du kan sammenligne med din egen børste. Alle de hår, der sidder fast på din børste, ville falde af dit hoved og ende i dit hjem, hvis ikke du børster dit hår. Det samme sker for dit kæledyr. Ikke alle dyr elsker at blive børstet, men du kan finde specialdesignede børster til dyr på Thordal.

Dyrs korte hår sidder ikke nødvendigvis fast i børsten, så du kan med fordel tage børsten med på gåtur. Hvis du gør det indenfor, så gør det med lukkede vinduer og stå klar med støvsugeren bagefter. På den måde får du et mere kontrolleret hårtab fra dit kæledyr.

En klipning i ny og næ

En sund pels kræver en klipning en gang imellem – fuldstændig ligesom håret på et menneske. Du kender måske situationen om vinteren, hvor håret bliver fugtigt og derfor ekstra filtret, og det kan være svært at rede ud. Det samme kan ske for dine kæledyr. Særligt hvis de er langhårede eller opholder sig meget udenfor. Derfor er det vigtigt, at du klipper eller trimmer dit kæledyr, og det vil samtidig gøre, at du får færre rester af skidt og snavs med indendørs. Selvom dyr og menneskers hår minder om hinanden, så skal der specielt udstyr til både klipning og trimning. Du kan se Thordals brede udvalg i sakse og maskiner på siden her. Det er igen ikke alle dyr, der vil bryde sig om at blive klippet. Det er vigtigt, at du får beroliget dit kæledyr, så saksen ikke går skævt, og inden du begynder at klippe dit kæledyr, kan det være en god ide at søge vejledning hos en professionel eller på nettet.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply