Overvejer du at leje din bolig ud? Læs med her

0

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor man vælger at leje sin bolig ud. Det kan eksempelvis være, at man forsøger at sælge sin bolig på boligmarkedet, men at dette ikke helt går efter planen, hvorfor man kan se sig nødsaget til at skulle leje sin bolig ud i stedet for at skulle gå ned i salgsprisen og på den måde opleve et stort økonomisk tab. Det er dog faktisk slet ikke nogen dårlig idé at leje sin bolig ud, i og med at der er rigtig mange fordele ved det. Det er dog utroligt vigtigt, at man sørger for at sætte sig ind i samtlige regler og lovgivninger inden for dette område forinden, da man ellers vil kunne komme i en masse problemer, der i sidste ende vil kunne koste dig utroligt dyrt.

Læs med her i artiklen og find ud af, hvad du bør være særligt opmærksom på, når det kommer til udlejning af bolig, så du udelukkende kommer til at blive ramt af de positive effekter ved det – læs mere om boligudlejning her.

Sæt dig ordentligt ind i reglerne omkring husleje

Går man og overvejer at leje sin bolig ud, er det bl.a. utroligt vigtigt, at man sørger for at sætte sig grundigt ind i alle reglementer involverende huslejen, og så er det sådan set underordnet, om det gælder leje af hele boligen eller blot af et enkelt værelse. Det er nemlig dette aspekt, der vikler flest danskere ind i en masse unødvendige problemer. Såfremt du ikke sørger for at sætte dig ordentligt ind i reglerne omkring husleje, kan du i værste fald komme ud for, at den pågældende lejer vil klage til huslejenævnet, og taber du denne sag, er der intet at gøre i dit tilfælde, og du vil herefter tabe en helt masse penge. Du bør derfor sørge for at vurdere huslejen på din bolig nøje, og det kan desuden være en god idé at sammenligne med andre boliger i området.

Udarbejd en skriftlig kontrakt

Det er i forbindelse med dette også vigtigt at påpege vigtigheden i at få udarbejdet kontrakten helt korrekt, og det er bl.a. en god idé, at man her sørger for at få samtlige detaljer skrevet ned. Det bedste i sådanne situationer ville naturligvis være, hvis man er fuldstændig tryg ved den person, man udlejer til, men der kan naturligvis ske uforudsigelige ting, hvorfor en skriftlig kontrakt er utrolig vigtig at have.

Det skal også nævnes, at man kan vælge at få det lokale huslejenævn i området til at afgøre, hvor meget huslejen bør ligge på, så man undgår enhver form for konflikt. Det giver således en forsikring for både lejer og udlejer om, at huslejen er fuldstændig rimelig, og at der derfor intet er at klage over. Denne vurdering koster naturligvis en mindre sum penge, men dette beløb er altså rigtig godt givet ud, hvis man sammenligner det med de omkostninger, det muligvis vil kunne komme til at koste dig, hvis du har sat huslejen for højt, og lejeren derfor klager til huslejenævnet.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply