Sådan sikrer du dig mod ubudne gæster i sommerferien

0

Sommerferie. Den dejlige tid på året, hvor man virkelig kan stresse af. Et tiltrængt pusterum fra hverdagens puls. Men også en tid på året, hvor der bliver begået mange indbrud. Se her, hvordan du på bedst mulig vis sikrer dig mod de ubudne gæster.

Sørg for, at der holder en bil i indkørslen

Der er intet, der så kraftigt signalerer, at her er et hus, hvor der ikke er nogen hjemme, som en tom indkørsel. Derfor er den første anbefaling, at du lader din bil stå i indkørslen. At det kan besværliggøre ferien en hel del, er en anden snak.

Hvis ikke det kan lade sig gøre, at lade bilen blive hjemme, kan du eventuelt aftale med et familiemedlem, en ven eller naboen, at de lader deres bil stå i din indkørsel.

Få tjekket låsen

Det er lettere for indbrudstyvene at komme ind, hvis din lås ikke virker. Desuden har du ikke mulighed for at få erstatning fra dit forsikringsselskab, hvis tyvene har tilegnet sig adgang til dit hus via en dør, hvor låsen ikke har levet op til standarderne. Derfor er det altså vigtigt, at du få tjekket din lås af en autoriseret låsesmed — uanset om du bor i København, Odense, Århus eller andre steder i landet.

Få selvregulerende lys

Vil du gerne signalere, at du er hjemme, selvom du ikke er det, kan det være en god idé at investere i automatisk lys. Lys, der enten tænder sig selv inden for en afgrænset tidsperiode, eller du kan styre med din smartphone.

Med en Philips Hue-pære har du ligeledes mulighed for at ’simulere’, at der er et fjernsyn kørende i stuen. Det sker ved, at pæren blinker. Det er smart, fordi dit fjernsyn kører vel ikke, hvis du ikke er hjemme?

Lad være med at rydde op

Der er ingen grund til at rydde op, før du skal afsted på ferie. Selvfølgelig skal du gå ud med skrald, fjerne blomster vindueskarmen, så de ikke står og visner, og så videre. Men du bør ikke fjerne rodet, fordi det signalerer, at du ikke er hjemme, hvis der ikke er noget rod i din bolig.

De fleste mennesker, der bor i deres hus til daglig, bruger ikke tid på at rydde op hver dag. Selvfølgelig skal det ikke ligne en kæmpe rodebunke, men der sker intet ved at lade en kaffekop, avisen og et par forskellige andre ting ligge fremme.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply