Styr på studieboligen

0

For mange unge er studiestart også forbundet med at flytte hjemmefra. Det er en begivenhedsrig tid, hvor der er mange nye ting at forholde sig til, og hvor et helt nyt kapitel i ens liv begynder. Ens første studiebolig er ikke altid den bedste, medmindre man bruger tid og ressourcer på den. Det er et spørgsmål om at prioritere ens tid og samtidig være lidt heldig, så man starter sin studietid godt ud i hyggelige og familiære omgivelser. I dette indlæg er der samlet et par gode råd til, hvordan du finder og skaber den helt rigtige studiebolig, så du kan få en god start på din nye tilværelse.

Start i god tid

Især i landets store byer er det ikke nemt at finde studiebolig. Hvert år flytter tusindvis af unge til Aarhus, Aalborg, København og Odense, og det betyder, at der er stor kamp om de prisvenlige lejeboliger tæt på skolen eller centrum. Derfor er det en god ide at begynde at lede i god tid, så du ikke ender med at være en del af den store flok, der stadig leder efter bolig en uge før studiestart. Faktisk er det oplagt for dig at flytte allerede en måned eller to, før du skal begynde i skole. Især august og september er der nemlig mange, der starter på skole, hvilket betyder, at det også er her, de flytter. Derfor er du bedre tjent ved at søge bolig med indflytning allerede i juni eller juli, da efterspørgslen her er mindre, og udbuddet dermed større. Altså er der større chance for, at du finder en god studiebolig.

Værktøjer

Når du søger bolig, er internettet din bedste ven. Du kan med fordel bruge de sociale medier, såsom Facebook, til at lede efter en bolig i dit netværk. Derudover er der masser af portaler, hvor du kan oprette en profil og dermed blive opdateret på de nyeste, tilgængelige boliger. En ofte overset én af slagsen, hvor dine chancer er bedre, er www.lejlino.dk. Siden er nem at navigere rundt i, og du kan hurtigt få et godt overblik over, hvad der er ledigt i den by, du ønsker at flytte til.

Få det bedste ud af det

Når du leder efter lejlighed, er det vigtigt, at du husker på, at den ikke behøver at være splinterny, stor og med god beliggenhed for at være en god studielejlighed. Det handler i højere grad om, hvordan du får det bedste ud af det. Eksempelvis kan indretning gøre enormt meget. Lejer du dig ind i en lidt ældre lejlighed, der koster lidt mindre i leje, har du eksempelvis flere ressourcer til at købe gode møbler, pynt og lignende, som skal til for at skabe en rigtig hyggelig studielejlighed. Du kan eksempelvis shoppe ryatæpper og andet boligtilbehør hos trademax.dk. Find det ved at klikke her. Alternativt kan du også gå på udkig i Ikea, hos genbrugsforretninger og bruge lidt ekstra tid på at sammensætte den perfekte studielejlighed.

Share.

About Author

Joanna er Ciscas livsstils- og rejseekspert, men som hun selv siger, ”skriver hun nok lidt om alt muligt”, når interessen er der. Det har indtil videre ført til en del spændende indlæg, og mon ikke den trend fortsætter i fremtiden? I fritiden holder hun af at rejse, bruge tid med veninderne, gå i haven og bruge tid sammen med sin hund Bing.

Leave A Reply